1559347_649124818502760_2771538584364786315_o

Frank Peters


  • “Dutch Skyline 3, Grevelingenmeer”
  • “The Rough Line 4, Jurassic coast”
  • “Lagazuoi nacht, Dolomieten”
  • “The Gate, Jurassic coast”
  • “Time Traveller, Jurassic coast”
  • “De Torens 2, Dolomieten”

Frank Peters is een awardwinnend reis- en fine art fotograaf en werkt onder meer voor dagblad Trouw en Bergen Magazine. Hij fotografeert niet alleen wat hij ziet, maar legt vast wie hij is; een romanticus. Zijn beelden zijn als het ware dagdromen, zelfs als ze gefotografeerd worden bij maanlicht en laten een werkelijkheid zien die nooit heeft bestaan, totdat je je er door laat meevoeren.

Met lange sluitertijden tot vijf minuten elimineert hij drukte, ruis en het leven van alledag. Peters brengt een serene rust in zijn fotografie. Alles dat passeert of van tijdelijke aard is vervaagd. Wolken, water, mensen. Alleen datgene met eeuwigheidswaarde blijft. En hoewel bergen en kustlijnen ook onderhevig zijn aan de invloed van tijd gaan ze doorgaans langer mee dan hun passanten. Peters’ foto’s verbeelden een gevoel van tijdloosheid en vergankelijkheid in één.

In Galerie De Compagnie worden zes foto’s tentoongesteld, die kenmerkend zijn voor de fotografische reis, die Peters de afgelopen jaren heeft afgelegd. De beelden zijn gemaakt tijdens reizen naar de Jurassic Coast in Engeland (in opdracht van dagblad Trouw), de Dolomieten in Italië (in opdracht van Bergen Magazine) en tijdens een bezoek aan Zeeland in Nederland.

Frank Peters won dit jaar de fotografieprijs van het Dutch Mountain Film Festival, werd tweede in de fotowedstrijd van de FotoFair en behaalde finaleplaatsen bij de internationale Travel en Outdoor Photographer of the Year competities. Daarnaast werkt hij als cameraman onder meer voor RTL Nieuws en verscheidene AV bureau’s. Peters gaf twee dichtbundels uit en maakte op 23-jarige leeftijd een voetreis naar Rome.