home buttongalerie buttonmensen buttoncollectie buttonlinks buttoncontact button

Grafiekparade: Van Appel tot Warhol
Een zeer bijzondere en unieke presentatie van grafische bladen staat vanaf 13 juni, ruim zeven weken centraal in galerie De Compagnie! De tentoonstelling biedt een overzicht van een veelzijdige en kwalitatief zeer bijzondere collectie litho’s, etsen, zeefdrukken, houtsneden en linosneden van uiteenlopende kunstenaars. Lees meer>
De presentatie Van Appel tot Warhol omvat uiteraard grafisch werk van Karel Appel en Andy Warhol. Daarnaast komt het publiek oog in oog te staan met exclusieve grafische bladen en edities van kunstenaars als Armando, J. Diederen, P. Defesche, G. Lataster, N. Molenkamp, J. van Diemen, J. Roëde etc. Een scala aan grafiekdisciplines van uiteenlopende nationale en internationale coryfeeën, kortom, voor de liefhebber en kenner een ‘must’ deze veelzijdige en unieke verzameling te komen bezichtigen.
Hans Giesen (Kerkrade 1942)
Daarnaast toon Galerie De Compagnie een accentpresentatie van recente schilderijen en werk op papier van Hans Giesen.
Het werk van Hans Giesen balanceert tussen abstractie en figuratie. Het werk oogt raadselachtig, roept lichamelijke sensatie op. In grove, heftige penseelvoering geeft hij uiting aan elementaire gevoelens. Zijn artistieke manier van werken noemt hij zelf “krabben aan je ziel om het beetje poëzie te ontdekken, dat telkens dreigt te ontsnappen”. Hij gaat zelf grotendeels intuďtief en associatief te werk, werkt bij voorkeur op linnen en papier, materiaal waaraan hij zijn hart heeft verpand.
Giesen heeft geen rust, elk olieverf betekent een gevecht. Een gevecht waaraan geen einde lijkt te komen.

Zie ook de kunstenaarspagina.
galerie voor hedendaagse kunst