home buttongalerie buttonmensen buttoncollectie buttonlinks buttoncontact button

'Lust for Life'
Laatste jubileum-tentoonstelling in het kader van 10 jaar Galerie de Compagnie:
Hans Keuls, olieverven op doek 1997-2003
Marc Truijen, bronzen sculpturen
Hans Keuls (Heerlen, 1956).
De verfdoos die Hans Keuls tijdens een vakantie in Spanje (1966) van een Spaanse schilder cadeau kreeg, kan symbool staan voor een grote verandering die zijn jeugd en verdere leven in grote mate hebben beïnvloed. Mede dankzij dit geschenk ontstond de fascinatie die uiteindelijk uit zal groeien tot een ware passie voor de schilderkunst!

De doeken bestaan vaak uit meerdere lagen verf, waardoor er een bijzondere gelaagdheid ontstaat, het werk dreigt hierdoor als het ware van de wand af te komen. Met zijn ongekende expressiviteit, en kleurgebruik behoort Hans Keuls tot de groep van kunstenaars die op een compromisloze manier expressie geeft aan zijn gevoelens. In zijn geheel eigen beeldtaal kan zijn werk symbool staan voor de kracht van de natuur; de bloei maar ook het verval. Verder zegt hij hierover: “Het lijkt wel alsof ik mezelf terug de negentiende eeuw in schilder maar dan met de paranoia en idiotie van deze tijd’

Op zondag 30 november a.s. verschijnt er tevens het eerste exemplaar van de publicatie ‘Hans Keuls - Schilderijen 1997-2003’. U kunt voor-intekenen op dit boek via Galerie de Compagnie.
Marc Truijen (Meerssen, 1961)
Wederom is Marc Truijen te gast in Galerie De Compagnie. Een beeldhouwer ‘pur sang’ en een artiest die op een voortreffelijke manier zijn bronzen sculpturen weet vorm te geven! De weg die hij heeft moeten bewandelen is alles behalve eenvoudig geweest; vluchtend voor de Middelbare school besloot hij zich op achttienjarige leeftijd aan te melden bij de Kunstacademie Maastricht, waar hij ging leren voor edelsmid en modellessen volgde. Na zijn afstuderen assisteerde hij kunstenaars als Henk Visch en Piet Killaars in het atelier, doch besloot later hiermee te stoppen, zodat hij zich zelf verder kon ontwikkelen. De werken die hij maakt, ontstaan vanuit een drang om het mysterie om ons heen te bevatten. De constante verwondering over de mens en natuur zijn hierbij een onuitputtelijke inspiratiebron en zijn sculpturen zijn dan ook vaak combinaties van mens- en natuurvormen.

De confrontatie met collega Hans Keuls is zeker geen primeur voor Marc Truijen. Gezamenlijk hebben zij reeds meerdere presentaties op hun naam staan en het resultaat is altijd weer verbluffend! De kleurrijke, abstracte werken van Hans Keuls en de menselijke, vaak op Afrikaanse figuren geïnspireerde sculpturen van Marc Truijen vormen een bijzonder samenspel!

Deze expositie loopt van 30 november 2003 tot en met 11 januari 2004.

Zie ook de kunstenaarspagina's Hans Keuls en Marc Truijen op onze site.
galerie voor hedendaagse kunst