home buttongalerie buttonmensen buttoncollectie buttonlinks buttoncontact button

De schilder en zijn model - Anton Martineau
Een overzicht van werken op doek en werken op papier: jaren ‘70- heden.
Opening: zondag 18 januari:
15.00 uur: ontvangst en welkom
16.00 uur: opening expositie door uitgever, schrijver, programmamaker (en wielerhistoricus) Martin Ros!
16.30 uur: A. Martineau leest voor uit eigen proza en signeert publicaties, omlijst door een muzikaal intermezzo.
Deze tentoonstelling loopt van 18 januari 2004 tot en met 29 februari 2004.

Zie voor een preview onze
kunstenaarspagina.

In het werk van Anton Martineau schuilen ‘verhalende’ elementen. Kranten, brieven, schoenen…alledaagse voorwerpen inspireren hem. Naast grote thema’s als liefde, erotiek en angst. Figuratie en abstractie treffen elkaar zo keer op keer. Martineau is een dubbeltalent, hij exploreert zijn creatieve gaven als schilder en als dichter. En doet in beide disciplines pur sang! Het indrukwekkende oeuvre dat hij inmiddels heeft opgebouwd staat voor zijn gepassioneerde leven. Over zijn gedichten zegt hij: “Een gedicht moet door en door geladen zijn. Je brengt krachten bij elkaar zodat er een spanning ontstaat. Tot in de kleinste vezels moet het je lijf doortrillen.” Ook als schilder en als tekenaar is hij gedreven. Vaak gaan vlotte schetsen vooraf aan werk in verf.
Niets gooit hij tijdens het wordingsproces weg. Gelukkig, want ook zijn tekeningen fascineren en verwonderen. Als geen ander beheerst hij immers houtskool, potlood en krijt abstractie.

Galerie De Compagnie heeft een bewuste keuze gemaakt uit het indrukwekkende oeuvre van dit dubbeltalent. Een expositie waarin het werk uit de jaren ‘70-’80 de confrontatie aangaat met zijn recente werk. Resultaat is een uniek overzicht van de ontwikkeling die deze kunstenaar in de loop der jaren heeft doorgemaakt. Zijn leven in de kunst met zijn onuitputtelijke gedrevenheid en passie!
galerie voor hedendaagse kunst