home buttongalerie buttonmensen buttoncollectie buttonlinks buttoncontact button

Fire Born
Zondag 7 maart tot en met 18 april.
Glasexpositie met deelname van maar liefst 12 glaskunstenaars uit zowel binnen- als buitenland.
Textile Dimensions
Aan de wand textiel-reliefs van de kunstenaar Emiel van der Beek.
Aanvankelijk bewoog zich de glaskunst binnen een klein wereldje van glaskunstenaars, verzamelaars, liefhebbers, galerieŽn en musea. Nu inmiddels in de 21ste eeuw beseft men steeds duidelijker dat deze techniek meer en meer een eigen positie binnen de beeldende kunst gaat innemen. Wie zich in de wereld van de glaskunst begeeft, begeeft zich in een wereld van ongekende uitingsmogelijkheden. Door de plaatsing van glas in natuurlijk daglicht, kan men spelen met licht en ontstaat er een geheel eigen karakter aan het werk. De overstap van glas als toegepaste kunst naar glas als beeldend medium is ronduit boeiend. Door het gebruik van nieuwe technieken wordt de glaskunst niet alleen rijker, maar ook steeds bekender en de vraag erna groter.
Dit en nog meer bewijst galerie De Compagnie in deze expositie waarin maar liefst 12 glaskunstenaars centraal staan uit landen als Hongarije, BelgiŽ, Duitsland, Japan, Nederland, ItaliŽ en USA.
De geselecteerde kunstenaars hebben allen iets gemeen: hun werk staat in het teken van de techniek, de fascinatie daarvoor, de uitdaging om grenzen te verleggen en mogelijkheden te onderzoeken. Allen geven op geheel eigen manier een bijdrage aan deze internationale expositie. De essentie van beeldende kunst en dus ook van de glaskunstenaar is en blijft de zeggingskracht. De zoektocht hiernaar is als een avontuur zonder einde. Het werk blijft steeds individueel, herkenbaar en persoonlijk. Met trots stelt Galerie De Compagnie u voor aan een internationaal gezelschap die tezamen een dialoog aangaan.

Textile Dimensions

Tijdens deze expositie is aan de wanden werk te zien van de Haagse textielkunstenaar Emiel van der Beek. Meer over zijn werk vindt u op de kunstenaarspagina.
galerie voor hedendaagse kunst