Over


Galerie De Compagnie brengt hedendaagse kunst op niveau. In alle disciplines: schilderijen, grafiek, brons, steen, glas… Kwaliteit staat steeds voorop. De galerie organiseert vier tot zes exposities per jaar, waarbij er naar evenwicht wordt gezocht tussen aanstormend talent en gevestigde namen. Ook wordt jaarlijks aan enkele kunstbeurzen meegewerkt, zowel in Nederland als in het buitenland. Uit het buitenland worden minimaal twee kunstenaars gepresenteerd, in samenwerking met bevriende galerieën in diverse landen. Dit jaar is er in december voor het eerst een mini-kunstbeurs voor onze klanten en relaties. Zes gerenommeerde Nederlandse galerieën brengen dan in Dordrecht een selectie van hun beste werk. De intentie is van deze beurs een jaarlijks evenement te maken.

De Compagnie is gevestigd in een uniek historisch complex in Dordrecht. Daar waar de rivieren De Merwede, Noord en Oude Maas samenvloeien. Ooit produceerde en verhandelde de West-Indische Compagnie er suiker. De galerie heeft in het geheel gerestaureerde West-Indisch Huis (o.a. vier stijlkamers), het belendende pakhuis en de centrale expositieruimte 600 m2  beschikbaar. De galerie wil een echte ‘compagnie’ zijn. Een plaats waar mensen zich met elkaar verbonden voelen door hun liefde en belangstelling voor kunst en cultuur. Daarom worden er regelmatig concerten, lezingen en debatten georganiseerd.

Kijk ook op


Galeriehouder Victor DeConinck verwierf vooral bekendheid als TV-presentator. Zijn passie voor kunst heeft alles met zijn jeugd te maken. Zijn vader was beeldend kunstenaar die in de traditie van de Haagse school vooral landschappelijk werkte.

Op zijn tochten nam hij Victor mee. “Hij heeft me vooral leren kijken”, zegt hij zelf over die tijd. Ook werden er musea en galeries bezocht en thuis kwamen veel collega kunstenaars over de vloer. Een jaar lang bezicht Victor een avondacademie, maar hij koos uiteindelijk voor een studie pedagogiek/filosofie. In 1993 richtte hij de De Compagnie op, een galerie met inmiddels een landelijke bekendheid.


Kunstadvies

Voor het bedrijfsleven worden kunstadviezen verstrekt. Particulieren worden begeleid bij het samenstellen en opbouwen van een eigen collectie.

De Compagnie is toegelaten tot de officiële Kunstkoopregeling van het Mondriaan Fonds

Vraag informatie aan